Hoppa till innehåll

Gravid – och mammaträning

Träna som gravid och nybliven mamma? 

I annonssamarbete med Trygg-Hansa

Ja och åter igen ja. Men även lite det beror på. Förvirrande? Ja, håller med och här behövs det så mycket mer kunskap. Jag tror starkt på individanpassa träningen så att man kan hålla igång sin träning utefter sin egen förmåga och utgångspunkt så länge som möjligt.

Hur ska man då träna som gravid? Finns det ett sätt som funkar för alla? Är det så enkelt som att gör det som känns bra? Vet inte riktigt om jag håller med om det, men att det går att förenkla och inte göra så komplicerat det tror jag.

Det är väldigt olika från kvinna till kvinna, beror på hur ens träningsbakgrund ser ut, eventuell smärtproblematik. livssituation m.m. Varje graviditet är unik och speciell (tex mina 3 graviditeter har varit helt olika). Dock finns det visst tänk man bör ha med sig pga. de fysiologiska förändringar som sker i kroppen under en graviditet.

Kunskap kring träning under och efter graviditet önskar jag fanns mer tillgängligt både för den gravida och de som tränar gravida och nyblivna mammor. Som det är i dagsläget så är detta kunskap som man knappt tar upp när man läser till tex personlig tränare eller fysioterapeut. Istället är det ett område man själv får fördjupa sig inom. Det är något jag tycker är konstigt med tanke på att vi är ganska så många kvinnor som blir gravida och vill träna. Borde inte detta vara en självklar del då?

Vissa kvinnor drabbas av komplikationer som gör att man av olika anledningar inte kan eller bör träna, är man osäker bör man alltid prata med sin ansvarige läkare eller barnmorska. I många fall går det att modifiera/anpassa så att de flesta ända kan hitta någon form av aktivitet som fungera för dem. Men som sagt, det krävs utbildning och kunskap för det!

Så jag känner mig så otroligt stolt över att tillsammans med Trygg-Hansa ha skapat en möjlighet till att fler kvinnor kan få känna sig stärkta under och efter sin graviditet.

 

Gravid – och mammaträning är en app för alla med Trygg – Hansas gravid- eller barnförsäkring. Det är en app fylld med kunskap om hur graviditeten kan påverka ens träning, flertalet pass som tex  guidad avslappning, olika styrkepass anpassade så att det finns något för alla.  Allt skapat efter min filosofi om vikten av att ha med helheten samt finna balansen mellan rörelse och avslappning.

Följ länken för mer information.

Jag önskar ge vidare min kunskap så att fler kvinnor får möjligheten att känna sig stärkta under och efter sin graviditet.

Med värme, Anna