Hoppa till innehåll

Midsommarhelg=träning,bad och dans kring midsommarstång!

Hej på er

Hoppas ni alla haft en härlig midsommarhelg!?

Vi har njutit till fullo av att vara långlediga en hel helg tillsammans. Helgen har innehållit dans kring midsommarstången, god mat, kusinlek i massor, bad (ja, jag gjorde det tom 2 ggr) och träning. En underbar helg helt enkelt! Jag är så glad att jag och min man båda tycker mycket om att träna och det är något vi gärna gör tillsammans. Det kan ju kännas svårt att få till sin träning när man har småbarn och alla andra bestyr som hör vardagen till men om man lägger bort föreställningarna om att det behöver ta så lång tid eller kräva att man går till ett gym så blir det mkt lättare att få till. Denna helg fick vi till både ett pass på fredagen och ett på lördagen, skönt! I lördags hakade min storasyster också på och sen mamma och pappa på ett avslutande ”Mammamage” pass, riktig tränar familj vi är ; )

I fredags körde vi ett pass vid sjön som ligger en bit bort från mina föräldrars hus. Vi cyklade ner dit och körde ett kortare cirkelpass bestående av TRX rodd, axelpress i hunden, utfallshopp, bicepscurl i TRX och dips. Vi körde 45 sekunders arbete på varje övning med 15 sekunders vila mellan och sen körde vi 3 varv. Nu hade vi en TRX med oss med det går ju lika bra att hitta på övningar som inte kräver några redskap utan bara jobba med den egna kroppen eller varför inte en eller två fyllda PET flaskor, det går att använda till mycket. Jag kommer att lägga upp fler övningar under sommaren här som ni kan göra hemma eller utomhus.

  Det var så skönt att efter passet vara nära sjön så vi bara kunde ta oss ett dopp. Det var inte så kallt som vi trodde 17 grader så kändes helt ok.

Rodd TRX

TRX rodd (viktigt att hålla kroppen helt rak, aktivera djupa magmuskulaturen, dra armbågar bak mot midjan nära kroppen, inga axlar uppe vid öronen, håll emot med armarna på vägen tillbaka, försök att inte rotera fram axlarna för mycket)

Axelpress i hunden

Axelpress i hunden (stå som ett uppochnervänt V, rumpan är högsta punkten, lite bredare än axelbrett mellan händerna, armbågarna jobbar utåt, slappna av i  nacken, ovansidan av huvudet strävar neråt, gå ner så långt det känns ok, långsamt ner och starkt upp)

Dyker

Ett, tu och tre….dyyyk…

Badat

YES, jag klarade det! Säsongen första dopp (varmare i vattnet än på land dock så det var ju inte så farligt ; )

Nu lite förberedelser inför nästa vecka som är min sista jobbarvecka.

Ha en fortsatt fin kväll!

/Anna