Hoppa till innehåll

Komma ner i varv

Hej på er

Julen närmar sig med stormsteg. Har varit lite svårt att känna det riktigt i år känner jag. Beror nog mycket på att snön inte har kommit (hit till Stockholm iallafall). Så var mysigt när jag och tjejerna tittade ut imorse och ett litet vitt täcke täckte marken.

När jag var nere på Playitas så filmade jag en sekvens till er, en modifierad solhälsning som ni kan göra för att mjuka upp kroppen lite eller bara varva ner lite. Gör en eller flera om dagen. Ni kan titta på filmen här.

1. Stå med fötterna ihop och så raka ben som möjligt. Andas in och kom upp med armarna i en stor cirkel och låt handflatorna mötas ovanför huvudet.

2. Andas ut och fäll fram (tänk på att aktivera djupa magen), låt händerna sträva ner mot underlaget. Ok att stå med lätt böjda ben.

3. Andas in och kom upp med en rak rygg (som ett bord).

4. Andas ut och kom försiktigt och kontrollerat ner på knä. Händerna i underlaget och flytta försiktigt bak knäna lite och kom ner till magliggandes. Håll armbågarna när kroppen när du kommer ner och djupa magen aktiv.

5. Håll kvar händerna i underlaget  med armbågarna pekandes uppåt, sträckta vrister. Andas in och lyft försiktigt upp bröstet lite och titta framåt.

6. Andas ut och kom fram något med knäna och kom upp på händer och fötter till hunden. Tänk att du står som ett uppochnervänt V, axelbrett mellan händerna och höftbrett mellan fötterna. Spreta med fingrar och tår och tryck ner hela handen i underlaget. Helt ok om hälen inte kommer ner i underlaget men sträva efter det. Sittbenet strävar uppåt och släpp huvudet helt och slappna av i nacken, titta in mellan dina vader. Stanna här i 4-5 andetag.

6. Andas in och titta framåt, kom bak med kroppstyngden och kliv försiktigt fram med en fot i taget. Andas ut.

7. Stå med fötterna ihop igen, låt kroppen bara avslappnat hängandes. Andas in och kom upp med rak rygg igen (bordet). Andas ut och släpp kroppen igen. Andas in och kom försiktigt upp med en rak rygg, armarna i en stor cirkel till handflatorna möter varandra igen ovanför huvudet. Andas ut och kom ner med armarna längs med sidorna av kroppen.

2014-12-08 16.06.34

Ni som är gravida och inte kan ligga på mage kan komma bak i ”baby pose” eller barnets position istället och sedan upp i hunden. Barnets position är en position som man när som under solhälsningen kan komma ner i och ta några extra andetag innan man fortsätter.

Ni kan även välja att stanna kvar några extra andetag i varje position för att känna in kroppen och sinnesstämningen extra.

Önskar er alla en fortsatt fin onsdag.

Kram Anna