Hoppa till innehåll

Frustrerad!!

Tyvärr alltför ofta får vi kvinnor ”råd” och ”tips” från sociala medier om hur vi kan träna för att ”få bort magen efter en graviditet” och nästan lika ofta är de råden och tipsen FELAKTIGA och tom gör mer än skada än nytta.

Här skriver Katarina Woxnerud (grundaren till ”MammaMage” appen) varför vi bör undvika att jobba med vissa övningar som enligt en viss ”kändisPT” skulle ”hjälpa att få bort mamma magen”. Lika trött och irriterad blir jag varje gång detta händer men men vi som dagligen jobbar med detta (träning under/efter graviditet) får fortsätta sprida kunskapen om hur vi som kvinnor kommer igång med träningen efter graviditet på ett säkert och kontrollrat sätt och även hur vi åter igen aktiverar den djupa magmuskulaturen så vi blir starka inifrån och ut. Jag är ju även en av dem som tyvärr fick felaktiga ”råd” kring min träning och fick pga av det ha en lång rehab för att bli stark inifrån igen. Sen har jag kunnat vända min frustration som kom av det till att jag med det fick möjligheten att hitta det jag brinner för och sen utbilda mig mer så att jag kunde arbeta mot att det inte händer fler. Så jag önskar så att innan man lägger ut sådana här ”råd och tips” kring träningen under/efter graviditet verkligen säkrar sina övningar och framförallt om man inte själv varit gravid.

Så ni kvinnor därute gravida eller blivande mammor, se till att ni får ”rätt och säker” hjälp med er träning. Det är ni värda!!

 

Kram på er

 

/Anna