Hoppa till innehåll

Juica!

Hej alla fina,

 

Idag tänkte jag dela med mig utav en av mina laster, min råsaftcentrifug! Skulle jag kunna hade jag baske mig haft med den överallt, finns inget bättre är hemmagjord juice!

Ska jag vara ärlig drog jag faktiskt med mig den till jobbet för något år sedan då det var förkylningstider….

Jag är helt övertygad om alla de där vitaminerna är den bästa kuren för det mesta…från vintertrötthet till förkylning.

 

Hursom…jag tänkte tipsa om några av juicerna som jag brukar göra, men innan dess vill jag bara säga att jag ALLTID i så stor mån det går köper närproducerat och ekologiskt, det gäller iofs inte bara grönsaker och frukt utan allt som min familj skall stoppa i sig. Så min första pointer blir välj bra råvaror!! Det gör sådan skillnad både i smak och innehåll!

 

 

Rödbets-/apelsinjuice

6-8 späda färska rödbetor

6 söta röda äpplen

6 apelsiner

 

Rödbetsjuice är sund dopning

Bild lånad av Aktivtraning.se

 

Förkylningsdödaren

2 fänkålar

1 1/2 citron

6 apelsiner

en rejäl bit ingefära (här på man smaka av efter hand hur ”hett” man vill ha det”

För lite extra sötma kan man addera någon tsk honung, vilket också är bra för förkylning. Det jag sedan brukar göra är förvara juicen i kylen, men värma en kopp då och då under dagen! En riktigt god varm vitaminchock!

 

Mango-mani

2-3 mangos

1 ananas

3 gröna applen

 

Ibland skippar jag äpplen och mixar iställetner mild lätt vaniljyoghurt för en god smoothie (inte i centrifugen utan efteråt med en stavmixer)

 

 

 

Så, det var ett ar tips på vägen. Det finns så mycket kul man kan göra med en råsaftcentrifug. jag brukar slänga ner det jag har hemma och smaka av allt eftersom. Mitt senaste tilltag är att ta den till hjälp när jag gör Gazpacho. Så för er som inte har en centrifug rekommenderar jag verkligen att införskaffa en, både gott och roligt! Kanske ett sätt att få barnen att äta sinagrönsaker om de får vara med och göra sin egen juice?;)

 

Trevlig kväll!

R