Hoppa till innehåll

Starka inifrån och ut!

Hej på er

Har den sista tiden funderat en hel del kring hysterin som finns kring att kvinnor ska komma så fort i form efter en graviditet. En hysteri som lätt kan resultera i att kvinnor börjar träna för hårt, för fort och framförallt går runt och känner sig fel, för stora magar osv. Och det är inte lätt att inte bli påverkad av det, media pumpar ut ”råd och tips” hur framförallt vi kvinnor ska ”komma i form”, ”få vår drömkropp”, ”gå ner i vikt med den för stunden nya toppdieten”.  Blä, jag blir uppriktigt så trött på detta!! För det första så är vi alla skapta på olika sätt med olika förutsättningar, olika mycket underhudsfett, längd, olika kroppar helt enkelt. Alla med sin egen unika kropp.

Inte nog med den otroliga förändring vi kvinnor går igenom under en graviditet så ska vi på en gång efter förlossning känna stress över att få tillbaka kroppen vi hade innan, varför? Nej, jag önskar så att alla kvinnor kunde få känna lugn och ro efter en graviditet och försiktigt komma tillbaka till sin träning när de känner sig redo, både mentalt och fysiskt. Det är något jag jobbar mycket med på mina klasser, att vägleda mammorna till att verkligen känna efter hur kroppen känns, hur dagsformen är och att känna sig starka inifrån och ut. Att gå bort från all hets och istället börja från början och bygga en stark, frisk och sund kropp som ska hålla hela livet och ev fler graviditeter. Att i lugn takt med säkra, speciellt anpassade övningar låta kroppen få återhämta sig, att sakta men säkert bygga upp och stärka kroppen.

Många av mina mammor har kommit tillbaka till mig efter att första tiden tränat för mig och sagt att när de väl tog sin träning till nästa nivå så kände de sig starkare än någonsin. Det är grymt tycker jag! För allt har sin tid, om vi bara låter kroppen få komma tillbaka i en lugn och kontrollerad takt så kommer den också att hålla längre.

IMG_2684

Några av ”mina” mammor som jag fått äran att vägleda tillbaka till sin träning.

Så med dagens inlägg vill jag säga till er alla underbara kvinnor att NI duger precis som ni är!! Låt oss tillsammans fortsätta att bygga på att känna oss starka inifrån och ut!

Kram på er

/Anna