Hoppa till innehåll

Svarta Lådan

Under StrongerMama Bootcamp kommer deltagarna inte bara få grym gravid-/mammaträning, alla deltagare kommer även få en saftig träningsbag fylld med en massa spännande prylar. Dessutom kommer deltagare, vid vissa tillfällen, få besök av intressant gäster som kommer prata om ämnen/produkter som är viktiga att tänka på ur hälsosynpunkt för mamman, men även för barn(en). Tisdag 27/5 (preliminärt) får StrongerMama BootCamp besök av Mats Bergwall, VD och grundare av hälsomatsföretaget Svarta Lådan, som kommer dela med sig av sina bästa tips och råd kring kost och dryck.

Mats-1024x686

Mats Bergwall

Om Svarta Lådan:

Svarta Lådan hjälper både privatpersoner och företag till en sund livsstil genom att leverera god, hälsosam och vällagad mat utan tillsatser direkt till dörren. Maten tillsammans med individanpassad träning hjälper kunderna att nå bestående resultat, oavsett om det handlar om att gå upp eller ner i vikt eller att må bättre.

Historik & Koncept:

2003 startades företaget HälsaHem med fokus på träning i hemmet. Första kunderna var gravida kvinnor eller kvinnor som precis hade fått barn som Grundaren Mats Bergwall tränade på platser där det passade dem, till exempel i hemmet. För Mats, som är kock i grunden, fanns hela tiden en ambition att hitta lösningar till hur han kunde få sina träningskunder att äta rätt då träningsresultatet till runt 80% ligger i just kostvanorna.

Sommaren 2006 skapades Svarta Lådan efter att Fredrik Reinfeldt anlitat Mats Bergwall som personlig tränare för att komma i form till valet. För att uppnå maximalt resultat beslutade han sig även för att ta hand om hans kost. Tillsammans med sin mamma lagade Mats maten som senare levererade i kylväskor till Fredriks dörr. Han fick dessutom påminnande SMS när han skulle äta och hade alltid Mats ett telefonsamtal bort då det gällde frågor om mat, träning och hälsa. Totalt gick Fredrik enligt egen utsago ner 14kg och hur det gick i valet vet vi ju alla. Svarta Lådan erbjuder även idag en individanpassad matleverans med kostrådgivning till privatpersoner, precis som för Reinfeldt.

Ett par år senare, 2007, ville företaget nå ut till en större massa och bestämde sig för att öppna en egen butik på Mäster Samuelsgatan 9. Med snedstylade väggar och tak, tillsammans med erfaren och positiv personal började mat i olika mängder att säljas. Idag erbjuder butiken alla dagens måltider i butiken och med hjälp av de olika mängderna av maten så kan du ta allt ifrån stor protein på 250g till liten och samma gäller kolhydraterna. 2009 var det dags igen och Svarta Lådan öppnade ännu en butik inne i köpcentret Skrapan på söder byggdes upp. Denna gång i lite större format med omkring 30 sittplatser och en restaurangmiljö.

I mitten på 2008 startades ett stort samarbete med Futuraskolan. De beslutade sig för att ta sig an ett antal skolor och få barnen att redan som små lära sig vikten av bra mat, att äta ”Rätt mängd mat vid rätt tid” samt ta hänsyn till miljön och Svarta Lådan lagade under flera år skolmat till över 1500 skolbarn varje dag.

2010 skapades ”Minibutiken- Bra mat på jobbet”, ett kylkoncept för företag. Detta tillsammans med deras unika företagshälsosatsningar har gjort att fler och fler kan ta del av Svarta Lådans filosofi och sunda förnuft. 2012 öppnade Svarta Lådan sin tredje och största butik hittills på Kungsbroplan 2 på Kungsholmen.

SL1