Hoppa till innehåll

Födelsedagsfirande och kosttips!

Hej på er
Dagen idag började med ett träningspass med StrongerMama gänget, lika härligt och givande som alltid!
Sen åkte jag vidare med min familj ut till min moster med familj som bor på en ö utanför Nynäshamn och firade min kusin som fyllde 6 år idag. Super mysigt med massa lek och bus. Nu är vi hemkomna, lite små trötta efter att ha spenderat hela dagen utomhus. Det är något extra härligt med att vara nära vatten, är ju född och till viss del uppvuxen på Gotland så att var nära hav och vatten har alltid varit speciellt för mig. Känns lite som att komma hem ; )
Tänkte avsluta detta blogginlägg med lite matnyttiga tips a la Paleo från en kvinna som är en fena på det här med Paleo och kost, så här kommer ett inlägg från henne;
” Hej, Cecilia heter jag som har fått äran att dela med mig av mina favoritmellanmål till alla starka mammor. Jag har jobbat med träning och hälsa under större delen av mitt. I grunden har jag en kandidatexamen i hälsopedagogik som jag toppat med diverse licenser och specialistutbildningar inom kost och träning. Jag har jobbat som produktutvecklare, utbildare och presentatör både nationellt och globalt men har nu landat i Sverige. I dagsläget jobbar jag som utbildare, PT och kostrådgivare på deltid samt driver Sveriges första sajt som streamar gruppträning www.shapy.se
Vill du ha mer kostinspiration eller hjälp är du välkommen att följa mig på instagram @ceciliamargita eller maila mig på cecilia@shapy.se”.
Här kommer mina top 4 näringstäta mellanmål. Gluten, mejeri och sockerfritt med kvalitativa fetter och massvis av naturliga smaker. 
Självklart använder jag ekologiska och kravmärkta råvaror i mina recept.

Smoothie – underbar och älskad av alla. 

1 dl frusna hallon/blåbär osockrade
1,5 dl kokosvatten naturell
1,5 msk kokosolja
2 tsk rene voltaires supergreens (spirulina, mynta, vetegräs)
2 msk sockerfri saft koncentrat eller 2 msk honung
Blanda väl med stavmixer eller i blender. 
Scones – ett av mina favoritrecept från min kära vän Åsa (se Fyscoachen.se) fast jag boostar mina med valnötter. 
1 banan
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 dl hackade valnötter
Nypa salt
Blanda alla ingredienser till en smet och klicka ut på en bakplåtspappersklädd plåt. 
Grädda på 200 grader i ca 10 min. 
Supergott både utan något på eller traditionellt med mosade bär och philadelphiaost. 
Mejerifri latte – till frukost likväl som till fikat. 
1 ägg
2 msk kokosolja
2 dl kokt kaffe
1 krm kanel/kardemumma
Blanda väl med stavmixer eller i blender. 
Pizzabullar – perfekt för utflykten eller för mamma-på-språng (recepten kommer från fantastiska undervarttak.se
Deg
3 dl mandelmjöl
5 msk phylliumfrö
2 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
3 äggvitor
2 1/2 dl kokande vatten
Fyllning
3 dl krossade tomater
125 g bacon
1 kruka färsk basilika
Pizzakrydda
1 ägg 
Blanda de torra ingredienserna. Häll i äggvitorna och elvispa. Tillsätt kokande vatten och blanda till en deg. Knåda ihop degen till en klump och lägg på bakplåtspapper.
Lägg ytterligare ett bakplåtspapper över degen och kavla ut till en stor rektangel. Bred på krossade tomater och kryddor. Dela baconen i mindre bitar och sprid ut över pizzan. Toppa med färsk basilika. 
Rulla ihop hela degen till en rulle och skär sen i ~ 2 cm stora bitar. Lägg rullarna i muffinsformar/smörad muffinsplåt och pensla ägget över. Grädda på 175 grader i ca 45 min
Med de toppen bra tipsen från Cecilia så önskar jag er en fortsatt fin fredagskväll.
/Anna