Hoppa till innehåll

Hälsning från landet!

Hej på er

Njuter av sommarvärmen på landet för tillfället. Dålig uppkoppling här därav det icke existerande bloggandet ; )

Är så härligt att bara vara här ute och ta det lugnt. Hämta tillbaka lite ork och kraft efter den roliga men intensiva våren. Har fått till flera träningspass också, så skönt! Tänkte bjuda på två av mina favorit övningar.

Favorit övning nr 1,

Benböj med syra hopp (går bra att göra utan hopp också, speciellt i slutet av graviditeten och en tid efter förlossning då det är svårare att hålla bäckenbotten knipet aktivt) Stå höftbrett, kom ner i en knäböj (knäna bakom tårna så att du kan se dem hela tiden) och håll där nere i 3 sekunder innan du hoppar upp och sen ner på en gång igen. Tänk på att bara komma ner såpass långt så att du kan hålla dina knän stabila dvs att de inte åker utåt eller inåt utan håller samma riktning som dina fötter. Upprepa detta i 30-60 sekunder så lovar jag att det kommer att bränna i benen.

image

Hanna och Malin, två av ”mina” mammor jobbar med Jorden Runt.

Favorit övning nr 2,

Jorden runt (toppen för att stärka upp ryggen)

Ligg på mage, lite bredare än höftbrett mellan fötterna, titta ner i backen (så du inte får ont i nacken) utgå med armarna sträckta rakt framför huvudet och jobba sedan bak med armarna med en stor cirkel ev med en vikt eller sten i händerna, som du för över till den andra handen över rumpan och framför huvudet. Utmaningen här är att hålla händerna i luften utan att lägga ner dem på vare sig rumpan eller framför huvudet. Tänk på att utföra rörelsen kontrollerat och långsamt, tänk en stor cirkel. Jobba med olika tidsintervaller här också och byt sida efter första intervallen.

Så även om det kan kännas tufft och svårt att hitta tiden och motivering till att träna så hitta 4 av era favorit övningar och jobba med dem under ca 15-20 minuter i olika tidsintervaller så har ni dagens träningspass avklarat. Det behöver inte vara längre än så eller kräva att ni tar er någonstans utan använd er av redskap ni har hemma eller ute, stenar, fyllda petflaskor m.m. Så hellre köra ett lite kortare pass än att inte göra något alls.

Det var allt för idag, men fler upplägg och övningar kommer så ”stay tuned”

Nu ska jag cykla ner till badet med Lill Donnan, önskar er alla en fortsatt härlig dag i solen.

/Anna