Hoppa till innehåll

MammaMage utbildning!

Hej på er

Hösten har nu kommit med sitt ”härliga” regn och rusk väder. För tillfället så gör det inte så mycket, sitter framför datan och jobbar lite admin. Sen är det gummistövlar och regnkläder som gäller.

mammamage 1

Tisdag och onsdag var jag på ”MammaMage” utbildning. En utbildning där fokus är på att lära sig mer om just diastas dvs delning av magmuskulaturen som många kvinnor får efter en eller fler graviditeter. Kunskapen att kunna hjälpa kvinnor hur de på bästa sätt bör träna vid diastas, så att man stärker upp den djupa magmuskulaturen. Har jobbat en del på detta sätt så var jätte kul att få träffa andra med samma intresse och få med mig nyttig kunskap hur jag ännu mer kan hjälpa ”mina” mammor.

Utbildningen hölls av Katarina Woxnerud som också är grundaren till ”MammaMage” appen. Hon är en otroligt kunnig och en stor förebild inom träning, har själv förmånen att ha henne som PT.

mammamage2

 ”Bild lånad från MammaMage”

  Vi pratade mycket om den tyvärr stora okunskapen som råder kring just detta och blir verkligen mörkrädd när jag hör många historier hur kvinnor blivit dels bemötta inom sjukvården men även råden som vissa får av andra ”professionella” tränare. Så mitt råd till er därute igen är kräv ”rätt” och säker hjälp vid träning under/efter graviditet för oj vad mycket man kan skada om man går på för hårt eller med ”fel” övningar.

Med dessa ord önskar jag er en fortsatt fin höstdag trots vädret. Själv ska jag få gosa med bebis i eftermiddag, en kär vän har blivit mamma. Mysigt!

/Anna